13 Ocak 2012 Cuma


Oyunun Gelişimi
Minecraft'ın geliştiricisi, Markus Persson, programlamaya yedi yaşında başlamış. Babası Markus'a Commodore 128 ev bilgisayarı almış ve Markus, "type-in" programlarına odaklanmış bir bilgisayar dergisine abone olmuştur. Yaptığı deneyler sonucu sekiz yaşında ilk programını yazmıştır. Profesyonel olarak da, Wurm Online gibi oyunlarda ve King.com'da oyun programcısı olarak çalışmıştır.

Minecraft 10 Mayıs 2009 tarihinde geliştirilmeye başlanmıştır. Markus Persson, King.com'daki işinden çıktıktan sonra bağımsız(bir yerde çalışma zorunluluğu olmadan) program yazma ve geliştirmeye odaklanmıştır. Markus Persson, Minecraft'ı yazmak için Dwarf Fortress, RollerCoaster Tycoon ve Dungeon Keeper gibi oyunlardan ilham almıştır. Oyunun temellerinin ne olması gerektiğini düşünen Markus, Infiniminer adlı bir oyunu keşfetmiştir ve TIGSource.com forumlarındaki kullanıcılarla oynamıştır. O zamanda Markus, izometrik 3-boyutlu inşa oyun fikirlerini kafasında canlandırırken, bu düşüncelerini test etmek için prototipler yazmıştır. Infiniminer adlı oyun, Minecraft'ın oynayış biçimini ağır şekilde etkilemiştir, 1. tekil kişi gözüyle oynanan bakış açısı ve blok şekilli görselleri dahil.
**Minecraft önemli oyun eleştirmenleri ve sitelerinden olumlu cevaplar almıştır ve yüksek oranda satış gerçekleştirmiştir. Minecraft, Ekim 2010 itibariyle 1,600,000 kullanıcıyı geçmiş ve 520,000 üstünde satış gerçekleştirmiştir. Eylül 2010'da Minecraft, "bedavaya oyna" hafta sonu etkinliğini bitirdikten sonra 24 saat içinde 25,000 satış yapmıştır.





 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder